העמדת פנים

צריך קצת עזרה ממנתח פלסטי, הזרקת חומצות, איפור קבוע, פילטרים ואפליקציות ידידותיות.

טל גלעדי,
ynet • 18.12.2019

שפתיים עבות כמו של קיילי ג'נר, עיניים מלוכסנות כמו של בלה חדיד וקו לסת מחודד כמו של אריאנה גרנדה. אחרי שהאינסטגרם שינה את הדרך שבה אנחנו מתקשרים עם העולם, הוא יצר גם מודל יופי נשי, אחיד וחדש. עכשיו, בשביל סלפי מנצח – לא מספיק כבר דאק־פייס. צריך קצת עזרה ממנתח פלסטי, הזרקת חומצות, איפור קבוע, פילטרים ואפליקציות ידידותיות. אז למה כל כך הרבה נשים צעירות רוצות להיראות כמו חייזר ואיך זה קשור לכלבלב של סנאפצ'ט

בקליניקה של ד"ר אברי רווה ליד כיכר המדינה, הכל לבן. על שולחן הקפה מונח מגזין כרומו שבשערו מופיעה המסעדנית רותי ברודו, מי שסיפרה לא מזמן איך כשראתה את עצמה לראשונה בטלוויזיה היא ישר רצתה לעשות מתיחת פנים. "שפתיים זאת הפרוצדורה שעושים הכי הרבה", קובע רווה, כירורג פלסטי שמאחוריו עשור של ניתוחים ומילויים. "פעם קראו לשפתיים כאלה: 'שפתי ברווז'. היום צעירות מבקשות: 'שפתיים כמו באינסטגרם', ושתוסיף להן עוד מזרק ועוד מזרק. באות לפה כאלה שנראות פיקס, אבל בא להן לקחת את המראה שלהן למחוזות האינסטגרמיים, למשהו שנראה קצת חייזרי. הרבה נשים מבקשות קו לסת חד, שנראה א־מגדרי. קו לסת מסותת תמיד היה נחשב לגברי, עכשיו גם נשים מחפשות את המראה הזה".

והגברים?

"טרנדים בעולם שלי מתחילים בדרך כלל אצל בנות, עוברים לגייז, ממשיכים לגברים סטרייטים צעירים מעודכנים ואז לגברים רגילים. כרגע, השיפוצים אצל גברים מתמקדים בעיקר באזור העיניים והמצח".

מה גורם לכל כך הרבה אנשים לרצות להיראות עם תווי פנים מוגזמים?

"אנחנו מצטלמים כל היום, ותמונות משטיחות את מה שהוא תלת־ממד לדו־ממד. וכך קורה שהרבה אנשים עם קווי לסת טובים אך רגילים, או לחי לא מספיק בולטת, מרגישים שתווי הפנים שלהם נעלמים בתמונות ושהם צריכים להדגיש אותם במציאות. הפילטרים שהתחילו מהגחכה ומהגזמה נתפסים היום ככאלה שמדגישים את הנתונים הטבעיים".

רוב ההשקעה היא בפנים יותר מאשר בגוף?

"יש הרבה התעסקות בפנים, אבל מה שמעניין הוא שהטרנדים בפנים הפוכים בהרבה מקרים לטרנדים בגוף. מצד אחד נשים רוצות שפתיים עצומות, מצד שני הן רוצות ציצי קטן יותר כי אופנתי ללכת בלי חזייה. הן מראות לי אינסטושים של סלבס, ופה ושם גם עמודים של פלסטיקאים רוסים, שידועים בהגזמות שהם עושים".

בדרך כלל מספיק בהזרקות של חומצות וחומרי מילוי זמניים כדי להשיג את האפקט המבוקש. ההליכים האלה עולים הרבה פחות מניתוחים פלסטיים שאפיינו את העשור הקודם וגם זמן ההתאוששות מהם התקצר מאוד. כך למשל, ניתוח אף שנעשה בחדר ניתוח בבית חולים יכול לעלות 14 עד 20 אלף שקל, בעוד שמילוי בחומצה היאלורונית — מה שנקרא "פיסול אף" — יעלה 4,000 שקל בממוצע. עבור טיפול למילוי שפתיים נשלם בין 700־2,500 שקל למזרק אחד. הבלטת קו לסת דורשת לפחות מזרק אחד לכל צד, וההליך יכול לעלות מ־1,600 שקל עד 5,000 שקל. "בנות מורידות את הסכום הזה באשראי בבת אחת, אבל וואלה, 3,000 שקל לילדה בת 21 זה לא מעט", אומר ד"ר רווה.

הכתבה פורסמה ב-ynet. להמשך קריאה לחצו כאן

מעוניינת במידע נוסף?

מלאי פרטים וניצור עמך קשר בהקדם




    טיפולים נוספים