איך להימנע מניתוחים פלסטיים לא מוצלחים

איך להימנע מניתוחים פלסטיים לא מוצלחים

לא מעט פעמים אנחנו שומעים על ניתוחים פלסטיים שהשתבשו, ויצרו תוצאות לא טובות (ולעתים אפילו גרוטסקיות). כיצד לבחור מנתח פלסטי נכון, ולהבטיח שהניתוח שלכם יהיה מוצלח? כל הטיפים במאמר שלפניכם.

הציפיה לשינוי, החששות הנלווים, הידיעה שעלינו לבטוח במישהו אחר שיעשה את העבודה בדיוק כמו שאנחנו רוצים – כל אלו הופכים את הניתוח הפלסטי לאירוע מכונן. אז מה באמת צריך לבדוק לפני שהולכים לניתוח פלסטי וממה חשוב להיזהר? הנה העצות של המומחים בתחום:

תבואו מוכנים

בצעו עבודת מחקר קטנה לפני הפגישה עם המנתח, חשוב שתדעו במה אתם מעוניינים ושתסבירו זאת היטב לרופא. כדי להתאים את הפרוצדורה הנכונה לרצון המטופל ולהגיע לתוצאות אופטימליות. מומלץ לפנות לחוו״ד נוספת, אך לא ליותר משלושה רופאים.

בחירה נכונה של מנתח פלסטי

הבחירה מורכבת מכמה פרמטרים: ראשית, הכימיה בין המטופל לרופא חשובה מאוד כדי לייצר הרגשה טובה ובטוחה לאורך כל התהליך. לא להתבייש לשאול שאלות שמרגישות ״מטומטמות״. שנית, חשוב לבדוק את מידת ניסיונו של המנתח (כמה שנים הוא בתחום, כמה ניתוחים ביצע, לראות תמונות של לפני ואחרי ואפילו לשמוע המלצות ממטופלות קודמות). מוניטין טוב של רופא יכול להעיד במשהו על ניסיונו. יש לוודא כי הרופא המנתח הוא בעל מומחיות בכירורגיה פלסטית, ורצוי שיהיה גם חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית (הציצו בתעודות התלויות בחדרו). בנוסף – יש לזכור כי בכירורגיה פלסטית ישנן תת-התמחויות ומומלץ להתעניין מה תחום ההתמחות הספציפי שלו. כך למשל, מנתח פלסטי המתמחה בניתוחי אף לא בהכרח יתמחה גם בשאיבות שומן.

תיאום ציפיות

אחרי שבחרת את הרופא המנתח, יש לערוך תיאום ציפיות – שהוא שלב חיוני ביותר. המשפט ״גודל האכזבה כגודל הציפייה״ נכון במיוחד לתחום הכירורגיה הפלסטית. לכן ישנה חשיבות רבה לשיחה מקדימה בין מטופל למנתח פלסטי, במהלכה יוכל הרופא להעריך את ציפיות המטופל, להתאים אותן למציאות ובמידת הצורך אפילו להנמיך אותן. זכרו תפקיד הכירורג הוא לא למכור לכם פנטזיות אלא להגשים חלומות.

זול הוא בעצם יקר יותר

מפתים ככל שיהיו, המחירים הנמוכים לרב מגיעים על חשבון משהו אחר: איכות השתלים, תפרים מסוג פחות עמיד, אמצעי עזר ניתוחיים שמקצרים את הניתוח ועוד. וודאו מהו טווח המחירים הממוצע של הניתוח בו אתם מעוניינים, ואל תתפתו להצעות שיוצאות מטווח הנורמה.

היערכות פיזית ונפשית

יש להבין כי הניתוח לא פותר בעיות מסוימות, בין אם נפשיות או גופניות, חשוב להבין כי הוא מותיר צלקות, להיערך לכך שיש תקופת החלמה, להפסיק לעשן כחודש לפני ואחרי ולהקשיב להוראות הרופא. יש להתאזר בהמון סבלנות עד שמתקבלת התוצאה הסופית, לעיתים כמה חודשים טובים.

נושאים

אולי יעניין אותך גם

טיפולים נוספים