הגדלת חזה מתחת לשריר או מעל השריר, מה עדיף?
בכל פעם שמטופלת מגיעה לפגישת ייעוץ לקראת ניתוח הגדלת חזה, באיזשהו שלב עולה (ובצדק) השאלה האם למקום את השתל מתחת או מעל לשריר החזה. זה הזמן להסביר מה ההבדל בין שתי השיטות, לחדד את היתרונות של כל שיטה ולעזור לכן לבחור נכון. ספוילר: התשובה אינה חד משמעית.
שריר החזה ומיקום השתל
שריר החזה הגדול הוא שריר רחב בעל צורת מניפה, המתפרס על בית החזה כאשר קצהו הצר מתחיל בסמוך לכתף ועצם הבריח. כשמבצעים הגדלת חזה וממקמים את השתל מתחת לשריר, בפועל רק חלקו העליון של השתל ימוקם מתחת לשריר וחלקו התחתון (כלומר האזור שמתחת לפטמה), ישאר מחוץ לכיסוי השריר. כאשר מבצעים הגדלת חזה וממקמים את השתל מעל השריר, כל השתל למעשה ימוקם מעל לשריר החזה ומתחת לרקמת השד.
אז מה בעצם קובע את מיקום השתל?
האינדיקציה העיקרית לקביעת מיקום השתל היא עובי הרקמה בחלקו העליון של השד. נשים הניחנות ברקמת שד מועטה בחלק העליון של החזה – עדיף להן לבצע הגדלת חזה עם שתל מתחת לשריר, על מנת להקנות לחזה מראה טבעי יותר. אולם, גם שתלים גדולים הם עדיף למקם מתחת לשריר כדי להקנות מראה פחות ״עשוי״ ומלאכותי. המדידות המדויקות, קביעת השיטה ומענה לשאלות לפני ניתוח הגדלת חזה מתבצעים בפגישת ייעוץ עם הרופא המנתח, שהיא חשובה מאין כמוה.
יתרונות ייחודיים לכל שיטה
- הגדלת חזה מתחת לשריר:
- התוצאה נראית טבעית יותר כיוון וגבולות השתל מטושטשים יותר, ויש פחות מלאות מלאכותית בקוטב העליון של השד.
- רקמת השד סופגת פחות נזק ופחות מדקקת.
- הפחתת הסיכון להתכווצות קופסית
- הגדלת חזה מעל לשריר:
- החלמה קלה יותר, חזרה מהירה יותר לשגרה
- טכניקה פשוטה יותר
- צורת השד אינה משתנה עם כיווץ השריר
- פחות סיכוי לסיבוך של ירידה בתחושה באיזור הפטמה
לסיכום, ניתן לומר כי רק מנתח מומחה לכירורגיה פלסטית, מיומן ומקצועי, ידע לאבחן בצורה מדויקת את המיקום האופטימלי של שתל טרם ניתוח הגדלת חזה. נוסף על כך, ידע להמליץ כל סוג השתל ונפחו על מנת להשיג את התוצאות הטובות ביותר ולגשר על הפער בין המצוי לרצוי, לפי רצונה ומבנה גופה של כל אשה.